вівторок, 12 червня 2018 р.

Як захистити себе від комп'ютерного зламу


Всі ми використовуємо Інтернет; в 21 столітті це вже стало життєво необхідним. Але серфінг в Інтернеті може привернути до нас комп'ютерних злочинців, які можуть нашкодити нам і вкрасти нашу цифрову ідентичність.

Кожного разу, коли ми отримуємо доступ до веб-сайту та вводимо особисту інформацію, ми стаємо об'єктом для мисливців за інформацією. Багато що з наших облікових записів містить конфіденційну інформацію, таку як номери кредитних карток, адреси та номери телефонів, особисті фотографії тощо. Дуже важливо захистити всі наші дані в Інтернеті.

Але як ми можемо захистити себе в Інтернеті? Як не дозволити хакерам красти наші особисті дані? Інтернет пропонує безліч статей на цю тему, але для зручності ми перераховуємо основні кроки, які можна зробити, щоб зберегти свою особисту інформацію під час перегляду Інтернету...

1. Створіть унікальний пароль для кожного сайту

Найпростіший спосіб для хакерів отримати доступ до ваших даних - це втрутитися в незахищений веб-сайт, який містить вашу особисту інформацію, і спробувати викрадені з нього паролі, або їх варіації, на інших популярних сайтах. Отже, ви повинні зменшити ризик цього, створюючи унікальний пароль для кожного сайту чи облікового запису.

2. Створіть сильні паролі

Найпоширенішою помилкою більшості з нас є створення пароля, який занадто легко вгадати, такий, як наша дата народження або ім'я коханого. Хоча ця практика дозволяє нам легко запам'ятати наш пароль, він також полегшує роботу хакеру, який вирішив зламати ваш обліковий запис.

3. Використовуйте менеджер паролів

Ми розуміємо, як важко стежити за складними, унікальними паролями для кожного веб-сайту, який ви відвідуєте в Інтернеті. Майже нереально запам'ятати їх усіх, і це дратує набирати їх на клавіатурі кожного разу при потребі увійти в систему. Хоча багато користувачів зберігають паролі в програмах нотаток, службі спільного доступу до хмарних файлів або в електронних таблицях на своєму комп'ютері, всі ці методи є небезпечними та уразливими для атаки. Набагато кращим, безпечним способом є використання спеціальне програмного забезпечення для керування паролями, яке отримало назву - парольні менеджери. Є багато якісних і доступних, таких як KeyReel, 1Password та LastPass. Ці програми зберігають ваші облікові дані в захищенному сховищі, позбавляючи вас від необхідності запам'ятовувати їх усіх.

4. Тримайтесь далі від хмар

Хоча ви можете вибрати різні програми керування паролями, пам'ятайте, що багато з них зберігають паролі в хмарі. Майте на увазі, що, передаючи свої критичні особистих даних сторонній організації чи особі для зберігання, ви підвищуєте ризик того, що ваші дані  потраплять до хакерів. Чи пам'ятаєте ви публікації в преси, коли LastPass було зламано та був витік конфіденційної інформації, включаючи паролі? Хоча ці компанії є фахівцями з безпеки Інтернету, просто пам'ятайте, що безпека не є абсолютною, а несанкціоноване входження в банк із використанням вашого паролю для хакерів є більш привабливим, ніж спроба добратись, власне, до вас.

5. Перевірте, перш ніж натискати посилання

Багато кібер-атак починається з безтурботного користувача, який натискає на небезпечну посилання в електронному листі з фішингом. Ці посилання спрямовують жертви на шахрайські веб-сайти, що вимагають введення паролів та оновлення особистої інформації. Якщо ви не очікуєте на отримання електронного листа з посиланням, будьте обережні! Не натискайте посилання, в яких ви не впевнені. Замість цього використовуйте закладки в веб-переглядачі або вручну введіть адресу необхідного сайту.

Легітимні підприємства роблять свою контактну інформацію доступною відкрито в Інтернеті, тому ви можете надіслати електронною поштою або телефонувати своїй службі підтримки. Не використовуйте інформацію, що міститься в електронному листі; це може привести вас до шахраїв! Інструменти, такі як антивіруси та панелі інструментів захисту від фішингу, також підвищать ваш захист.

6. Переконайтеся, що веб-сайт захищений

В Інтернеті є безліч підроблених та шахрайських веб-сайтів, з якими ви не захочете ділитися вашими особистими даними. Отже, переконайтеся, що ваше веб-підключення визнано "захищеним" вашим веб-переглядачем. Вводіть свої критичні персональні дані, такі, як ім'я користувача, пароль або номери кредитних карток тільки на сторінках, доступ до яких шифрується з допомогою протоколу HTTPS. Зверніть увагу, що адреси (URL) таких сторінок починаються з "https://", а не "http://".

7. Беріть до уваги лише відомі платіжні сайти для обробки ваших Інтернет-платежів

Багато веб-сайтів вимагають платіжної інформації, але лише тому, що вони можуть використовувати протокол "https: //", не означає, що він надійний. Надавайте свої дані про кредитну картку лише сайтам, які ви добре знаєте і можете довіряти, таким, як PayPal, Stripe, Google Checkout та Amazon.

Сподіваємось, що вказана вище інформація допоможе захистити вас від хакерів та посилить захист у мережі. Переконайтеся, що ви дотримуєтесь цих порад, щоб хакери не могли красти особисті дані та руйнувати вашу електронну ідентичність.

Оригінал цієї статті ангійською: How can I avoid being hacked?

Немає коментарів:

Дописати коментар